2lang second language problem

A place to report and discuss bugs - please mention CMSimple-version, server, platform and browser version
ustalo
Posts: 109
Joined: Mon Aug 16, 2010 7:42 am
Location: Russia
Contact:

2lang second language problem

Post by ustalo » Wed Mar 18, 2015 6:36 am

I install CMSimple XH 1.6.5 or 1.6.6 second language. But second language flag or name does not visible on any template.
It is ok (visible0 on local server MAMP, but doe s not works on couple other hosting.
Any solution?


custom site
http://test.sima.spb.ru
http://test.sima.spb.ru/en/


clean new site

http://pservise.ru/test/

admin password default test
Aleksei

cmb
Posts: 13518
Joined: Tue Jun 21, 2011 11:04 am
Location: Mü-Sa, RLP, DE
Contact:

Re: 2lang second language problem

Post by cmb » Wed Mar 18, 2015 12:43 pm

On http://test.sima.spb.ru there is no <?php echo languagemenu()?> in the template, so the language menu won't be displayed.

On http://pservise.ru/test/ the file en/.2lang is missing. Therefore en is not detected as a language folder. Just upload an empty file as en/.2lang; maybe that already solves the issue.
ustalo wrote:admin password default test
I suggest that you always change the default password on a public server, and that you never post the password where it is publicly readable.
Christoph M. Becker – Plugins for CMSimple_XH

ustalo
Posts: 109
Joined: Mon Aug 16, 2010 7:42 am
Location: Russia
Contact:

Re: 2lang second language problem

Post by ustalo » Wed Mar 18, 2015 2:14 pm

Thx
cmb wrote:On http://test.sima.spb.ru there is no <?php echo languagemenu()?> in the template, so the language menu won't be displayed.
I change template on default one. The same result.

password <MOD>password removed</MOD>
cmb wrote:On http://pservise.ru/test/ the file en/.2lang is missing. Therefore en is not detected as a language folder. Just upload an empty file as en/.2lang; maybe that already solves the issue.
I did not get, what a file en/.2lang

it works on MAMP server.
Last edited by cmb on Wed Mar 18, 2015 3:14 pm, edited 1 time in total.
Reason: fixed quoting and removed password
Aleksei

cmb
Posts: 13518
Joined: Tue Jun 21, 2011 11:04 am
Location: Mü-Sa, RLP, DE
Contact:

Re: 2lang second language problem

Post by cmb » Wed Mar 18, 2015 3:24 pm

ustalo wrote:
cmb wrote:On http://test.sima.spb.ru there is no <?php echo languagemenu()?> in the template, so the language menu won't be displayed.
I change template on default one. The same result.
Okay, then let's concentrate on the other site first. I presume it's the same problem.
ustalo wrote:I did not get, what a file en/.2lang
In the webroot there is a folder "en" (besides cmsimple, plugins, templates etc.) Inside this folder there should be a file .2lang. Either the file is missing, or it has insufficient permissions (it needs 0444).
it works on MAMP server.
It is possible that the file has not been uploaded to the server. This might either have been caused by the FTP client or by the server. You can try to upload an empty file named 2lang into the en/ folder, and rename it afterwards to .2lang
Christoph M. Becker – Plugins for CMSimple_XH

ustalo
Posts: 109
Joined: Mon Aug 16, 2010 7:42 am
Location: Russia
Contact:

Re: 2lang second language problem

Post by ustalo » Thu Mar 19, 2015 6:41 am

.2lang
normaly 2lang is folder
so, I have to
- upload folder 2lang to server
- rename 2lang to .2lang
did I get it right?
Aleksei

ustalo
Posts: 109
Joined: Mon Aug 16, 2010 7:42 am
Location: Russia
Contact:

Re: 2lang second language problem

Post by ustalo » Thu Mar 19, 2015 6:44 am

Thx a lot
unvisible file
i did not get it from manual.
Aleksei

cmb
Posts: 13518
Joined: Tue Jun 21, 2011 11:04 am
Location: Mü-Sa, RLP, DE
Contact:

Re: 2lang second language problem

Post by cmb » Thu Mar 19, 2015 10:55 am

ustalo wrote:unvisible file
Yes, indeed. :)
ustalo wrote:i did not get it from manual.
Hmm, it's not mentioned there, but there are other invisible files (namely .htaccess) which are supposed to be uploaded to the webspace, too. As you're using NGinX those .htaccess file won't work, if I'm not mistaken. So you have to protect some folders by other means. At least that is documented in http://www.cmsimple-xh.org/wiki/doku.ph ... msimple_xh.
Christoph M. Becker – Plugins for CMSimple_XH

ustalo
Posts: 109
Joined: Mon Aug 16, 2010 7:42 am
Location: Russia
Contact:

Re: 2lang second language problem

Post by ustalo » Fri Dec 09, 2016 10:54 am

cmsimple xh 1.6.7
I use MAmp as local server, Everything is fine. But a second language does not works on other hosting
I remember my expirience a few years ago and do 3!!!! times a folder with second language
Aleksei

cmb
Posts: 13518
Joined: Tue Jun 21, 2011 11:04 am
Location: Mü-Sa, RLP, DE
Contact:

Re: 2lang second language problem

Post by cmb » Fri Dec 09, 2016 11:22 am

ustalo wrote:cmsimple xh 1.6.7
I use MAmp as local server, Everything is fine. But a second language does not works on other hosting
I remember my expirience a few years ago and do 3!!!! times a folder with second language
Hm, is there again an issue with the .2lang file? Unless this file is in the folder, the folder is not detected as second language folder.
Christoph M. Becker – Plugins for CMSimple_XH

ustalo
Posts: 109
Joined: Mon Aug 16, 2010 7:42 am
Location: Russia
Contact:

Re: 2lang second language problem

Post by ustalo » Sat Dec 10, 2016 8:05 am

I will make test server with ftp
could you look?
Aleksei

Post Reply