Sitemapper_XH

Third Party Plugins to CMSimple - how to install, use and create plugins

Moderator: Tata

cmb
Posts: 13675
Joined: Tue Jun 21, 2011 11:04 am
Location: Mü-Sa, RLP, DE
Contact:

Re: Sitemapper_XH

Post by cmb » Wed May 01, 2013 3:41 pm

Hmm, it seems somehow the google bot is blocked and receives a 404 response. Do you get a "200 OK" (you can check that e.g. with Firefox->Tools->Live Headers) when you access the sitemap? Maybe the server blocks bots generally?

Googling a bit for "google sitemap 404 error" brought up http://stackoverflow.com/questions/1184 ... -error-404 and https://groups.google.com/forum/?fromgr ... LV98PYQMCw. Perhaps you should try submitting the sitemap later again. :?
Christoph M. Becker – Plugins for CMSimple_XH

cmb
Posts: 13675
Joined: Tue Jun 21, 2011 11:04 am
Location: Mü-Sa, RLP, DE
Contact:

Re: Sitemapper_XH

Post by cmb » Thu Sep 05, 2013 1:38 pm

Hello Community,

I have just released Sitemapper_XH 2beta3.

Christoph
Christoph M. Becker – Plugins for CMSimple_XH

tanavots
Posts: 70
Joined: Sat Feb 25, 2012 4:18 pm

Re: Sitemapper_XH

Post by tanavots » Sat Sep 07, 2013 5:18 am

Unfortunately Google webmaster and other validators (eg http://www.xml-sitemaps.com/) can't still find sitemap (Sitemapper_XH 2beta3).

Unexpected HTTP response
404 Not Found
while trying to retrieve http://...

Still, on browser window all seem OK.
cmb wrote:Hmm, it seems somehow the google bot is blocked and receives a 404 response. Do you get a "200 OK" (you can check that e.g. with Firefox->Tools->Live Headers) when you access the sitemap? Maybe the server blocks bots generally?
Live Header give:

GET /?sitemapper_sitemap HTTP/1.1
Host:
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:24.0) Gecko/20100101 Firefox/24.0
Accept: text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
Accept-Language: en-US,en;q=0.5
Accept-Encoding: gzip, deflate
Cookie: PHPSESSID=c43e7b55afe6e2e903bd0a15c6a4b70c
Connection: keep-alive

HTTP/1.1 404 Not Found
Date: Sat, 07 Sep 2013 05:16:05 GMT
Server: Apache/2.2.25/DataZone SP (Unix) mod_zfpm/0.2
Expires: Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT
Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0
Pragma: no-cache
Content-Language: et
Connection: close
Content-Type: application/xml; charset=utf-8
----------------------------------------------------------

cmb
Posts: 13675
Joined: Tue Jun 21, 2011 11:04 am
Location: Mü-Sa, RLP, DE
Contact:

Re: Sitemapper_XH

Post by cmb » Sat Sep 07, 2013 10:23 am

Hi Alo,

I don't know what's wrong there. I have just tested http://www.xml-sitemaps.com/index.php?o ... t=Validate and that works fine.
tanavots wrote:Still, on browser window all seem OK.

Live Header give:

GET /?sitemapper_sitemap HTTP/1.1
Host:
[...]
HTTP/1.1 404 Not Found
That doesn't make too much sense to me. For one the Host: value is missing (maybe you have removed that for posting--okay). However, if the browser gets a 404, the sitemap should not be shown. :?

Could you please send me the link to the sitemap by PM?

Christoph
Christoph M. Becker – Plugins for CMSimple_XH

cmb
Posts: 13675
Joined: Tue Jun 21, 2011 11:04 am
Location: Mü-Sa, RLP, DE
Contact:

Re: Sitemapper_XH

Post by cmb » Sun Sep 08, 2013 3:45 pm

Hello Community,

Alo had sent me a PM, and so I was able to find the bug--thanks, Alo. This bug is fixed now in Sitemapper_XH 2beta4.

Christoph
Christoph M. Becker – Plugins for CMSimple_XH

tanavots
Posts: 70
Joined: Sat Feb 25, 2012 4:18 pm

Re: Sitemapper_XH

Post by tanavots » Fri Sep 13, 2013 7:48 pm

Found one more issue. As I have site in Estonian language (et), then priority tag is shown as 0,5, not 0.5. If I log in and refresh page www.domain.ee/?sitemapper_sitemap, then commas will change to dots as it should be.
Of course Google Webmaster give error notification "This XML tag has an invalid value. Please fix it and resubmit."

cmb
Posts: 13675
Joined: Tue Jun 21, 2011 11:04 am
Location: Mü-Sa, RLP, DE
Contact:

Re: Sitemapper_XH

Post by cmb » Fri Sep 13, 2013 10:09 pm

Indeed, a bug. Quick fix: change line 264 in plugins/sitemapper/classes/model.php:

Code: Select all

        return $res; 
(The solution for 2beta5 will probably be different, but shall give the same result.)

However, I'm somewhat surprised that it "worked" in admin mode. It seems you're having a plugin installed that changes the locale settings, what might not be the best idea (see http://www.cmsimpleforum.com/viewtopic.php?f=29&t=4834; I hope we'll find a solution in the future).

PS: Thanks for reporting. :)
Last edited by cmb on Fri Sep 13, 2013 10:10 pm, edited 1 time in total.
Reason: added PS
Christoph M. Becker – Plugins for CMSimple_XH

cmb
Posts: 13675
Joined: Tue Jun 21, 2011 11:04 am
Location: Mü-Sa, RLP, DE
Contact:

Re: Sitemapper_XH

Post by cmb » Sun Sep 15, 2013 2:06 pm

Hello Community,

I have just released Sitemapper_XH 2rc1.

I have fixed some bugs (thanks to Alo and Martin for reporting) and added the Estonian translation (thanks to Alo).

Christoph
Christoph M. Becker – Plugins for CMSimple_XH

Eddy
Posts: 37
Joined: Wed Oct 19, 2011 1:42 am

Re: Sitemapper_XH

Post by Eddy » Wed Sep 25, 2013 12:30 pm

Hi everybody!

I was just checking if I did everything right with the installation of this (Sitemapper_XH) plugin and if the location of the command to call this plugin was set at the right place in the template, or if it should be inserted somewhere else(?).

1. A robots.txt file was created and set into the root of the cmsimple installation:
#robots.txt for http://www.example.com
User-agent: *
Disallow: /cmsimple/
Disallow: /content/
Disallow: /downloads/
Disallow: /images/
Disallow: /plugins/
Disallow: /templates/
Disallow: /2lang/
Disallow: /2site/

#Sitemap
Sitemap: http://www.example.com/?sitemapper_index
(the url of the site was correctly adapted and a check with http://tool.motoricerca.info/robots-checker.phtml showed no errors)

2. The command <?php sitemapper();?> was set at line number 1 of the template:
<?php sitemapper();?>
<?php
/*
CMSimple...(skipping text)...
*/
?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/1998/REC-html40-19980424/loose.dtd">
<html>
...(skipping text)...
<head>
<?php echo head();?>
</head>
...
Thank you very much for your help in andvance!
Cheers,
Eddy
Last edited by cmb on Wed Sep 25, 2013 12:55 pm, edited 1 time in total.
Reason: moved to English plugin thread

cmb
Posts: 13675
Joined: Tue Jun 21, 2011 11:04 am
Location: Mü-Sa, RLP, DE
Contact:

Re: Sitemapper_XH

Post by cmb » Wed Sep 25, 2013 12:53 pm

Hi Eddy,
Eddy wrote:I was just checking if I did everything right with the installation of this (Sitemapper_XH) plugin and if the location of the command to call this plugin was set at the right place in the template, or if it should be inserted somewhere else(?).
Yes, that should be fine. You may check the generated sitemaps on http://www.validome.org/google/, what's probably a good idea, anyway. (You can retrieve the URLs in the plugin's back-end.)

Christoph
Christoph M. Becker – Plugins for CMSimple_XH

Post Reply